Vaccination mot covid-19

Här kan du som är född 1960 eller tidigare boka en tid för vaccination mot Covid-19 dos 1

Vi vaccinerar enligt Folkhälsomyndighetens och Västra Götalandsregionens prioritetsordning.


# Hur mycket vaccin vi får beräknas på antal listade på vårdcentralen.

# Tiderna publiceras i den takt vi får in vaccin, troligtvis varje fredag eftermiddag under förutsättning att vi får information från VGR om nästa veckas leverans.

# Om tidbok är tom innebär kan det finnas flera orsaker: det är fullbokat för tillfället, planering pågår, vi väntar på besked från VGR kring leverans. Besök gärna hemsidan regelbundet – förslagsvis flera ggr i veckan.

# Bokningen gäller enbart för DOS 1. Har du fått DOS 1 på annan region, mottagning, etc vg kontakta dem för DOS 2 i första hand. 

# Vi kan tyvärr inte ta hänsyn till om ni är bortresta när det är dags för dos 2. Vi får tilldelat vaccin av VGR för dos 2, Pfeizer efter 6 veckor och Astra Zeneca efter 12-14 veckor.


# Det går ej att välja vilket vaccin man kan få. 

# Uteblivet besök debiteras med 100 kr.

# Om du tar läkemedlet Waran tänk på att PK provsvar ska vara max en vecka gammal. Kontakta din AK mottagning. Ring gärna oss om du behöver hjälp med planering 0317250075. 

# Har du haft allergisk reaktion tidigare kontakta VC för planering 0317250075.

# Beroende på vilket vaccin du fått kommer du bli kallad av oss för DOS 2 via sms om du godkänt detta. Kontrollera att vi har rätt mobil nummer till dig.

# Vi utgår utifrån VGR riktlinjer när nästa vaccination ges. Har du fått vaccin från Astra Zeneca så kallar vi dig efter 12–14 veckor, har du fått Pfizer kallar vi dig efter 6 veckor.

# Du behöver ej anmäla dig i reception, men fyll i Hälsodeklaration i förväg samt ha legitimation med dig redo. Du blir uppropad den tid du fått. En viss försening kan förekomma. Tänk på att undvika trängsel och håll avstånd. Vi är tacksamma om munskydd kan användas under hela besöket.

# Tänk på att det är många som ringer oss just nu. Har du en mer generell fråga kring vaccination kan du hitta mycket matnyttigt på www.1177.se 

 


Vid slutförande av bokningen kommer vi att skicka dig ett SMS för att bekräfta din tidsbokning. Om du inte vill erhålla ett SMS, vänligen kontakta oss på telefon 0317250075 för bokning av tid.