Välkommen att testa dig för COVID-19 - Egentest PCR
För personal inom hälso- och sjukvården

Du som har lindriga symtom av COVID-19 och arbetar inom hälso- och sjukvården är välkommen att testa dig. Även du som av läkare fått besked att du ska testa dig för medicinska skäl är välkommen att boka tid.

Från den 9 februari sker inte provtagning till allmänhet med milda symtom. 
Du får inte lov att boka här för testning inför resa eller andra intyg

 Har du haft COVID med positivt test inom 3 månader behöver du inte ta ett nytt test.


Finns det inga tider nedan är tiderna slut, det läggs kontinuerligt in nya tider 2 dagar framåt. Du kommer tas emot i vår provtagningsbod som står utanför entrén till vårdcentralen på Hängpilsgatan 3. Testet är ett egentest där du kommer få utdelat en påse med material för att själv kunna ta provet. Du ska sedan lämna det i den brevlåda som är uppmärkt på kortsidan av provtagningsboden. För att det ska gå med i transport måste det lämnas senast kl 13 (måndag till fredag). Tar du testet senare måste du spara det i din egen kyl över natten och lämna det dagen efter.

Det är viktigt att registrera ditt provkit på direkttest.se innan du tar provet. Är det inte registrerat kommer inget resultat kunna lämnas. 

Svaret brukar komma inom ett par dagar men kan vid hög belastning dröja upp till 5 dygn. Du kommer få ett SMS och mail när ditt svar är klart, därefter kan du logga in på direkttest.se och se ditt svar. Du kan också se det via inloggning på 1177.se – se vår hemsida för mer information/instruktioner.